2011. február 25., péntek

Könyvekről általában

A múltkor facebookon láttam egy olyan versenyt, amiben könyvespolcokra kellett szavazni. Voltak igazán ötletes és kreatív polcok (a prímet a meztelen pasikból összeállított polc vitte... Mire nem jó a photoshop... Pl. arra, hogy a fejjel lefelé fekvőtámaszban lévő pucér pacákokat férfiatlanítsák :D:D). Szóvel ennél kreatívabb polcokat még az Ikeában keresve se találna az ember lánya.
De! Be kell vallanom, kicsit irigykedem a polcok gazdáira. Ugyanis az én szobámban nem mondhatnám, hogy hűdesok könyvespolc van. Gyakorlatilag egy sincsen. Viszont van egy tejüvegajtós könyves szekrényem, amiben a könyveimet tartom. (Bár leginkább a főiskolás jegyzeteimmel van tele - a szerk.) Na már most... Tudniillik kérem szépen, ez nem azért van, mert műveletlen vagyok, és olvasatlan, csak hát kész érveim vannak a könyvek és polcaik mellett éspervagy ellen.

Pro:
1. Szeretek könyvet olvasni. Minden műfajt: legyen az krimi, szórakoztató irodalom, bestseller, romantikus, ifjúsági stb...
2. Jól mutatnak a lakásban, azt sugallják, hogy az illető nem egy zárkózott típus (persze az, hogy ott vannak a könyvek, nem feltétlenül jelenti azt, hogy el is olvasott belőle egyet, de azért ezt a látszatot kelti XD).
3. Olyan jó a könyv-illat. :)

Kontra:
1. Megvenni vagy kölcsönözni? Sokat szoktam vacillálni ezen. Mert ha megveszem, akkor életbe lépnek a 'Pro' lépései. De ha meg kölcsönzöm, akkor:
a) nem foglal helyet, ergo tehetek helyére fényképet, virágot stb. - értsd lakberendezési hovatovább :)
b) előbb utóbb ígyis meghalok, akkor legalább a hozzátartozóimnak nem kell kidobásra/égetésre/könyvtárra/antikváriumra ítélnie a polcaimon roskadozó köteteket.
2. Porfogó. :) Meg idővel sárgulnak is a lapok, allergizálhatnak... a porcicák :)
3. Sajnálom rá a pénzt. :P Pedig nem vagyok sóher. Egészen egyszerűen jobb/egészségesebb/élhetőbb dolgokra akarok spórolni. (Szemüveg, új telefon, bicikli, egyetemi tandíj, életbiztosítás, közüzemi számlák, leendő protkó... :D)

Szóval nehéz ez kéremszépen. :) De még mindig inkább hajlok a könyvtárra, mint a magánkönyvtárra. Persze vannak elengedhetetlen példányok, amiknek azért ott KELL virítaniuk a polcomon. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése